Ecophon A/S fik et sjovt udendørs firmaarrangement

Her på siden kan du læse om et arrangement i foråret 2023 og få inspiration til jeres eget udendørs firmaarrangement.

Case: Udendørs firmaarrangement med varieret program

På en smuk majdag, den allerførste af sin slags, troppede KollegaKompagniet op på De Hvide Svaner Camping i Karrebæksminde. Ikke for at holde brandtaler om arbejderbevægelsens rettigheder, men for at facilitere en lidt anderledes type kampdag – en kollega-kampdag!

Produktionschef ved Saint-Gobain Ecophon A/S, Charlotte Beauchamp, havde henvendt sig til KollegaKompagniet med en anmodning om at arrangere deres årlige teambuilding-event.

Charlotte havde spurgt på underholdning i tre timer, og KollegaKompagniet anbefalede derfor at blande to af deres tre koncepter for sikre variation og kampgejst gennem hele eventet. ”Når vi laver den samme type opgaver i tre timer, er der bare en risiko for, at nogen vil synes, det bliver langtrukkent og kedeligt. Og den opfattelse vil vi gerne undgå,” fortæller Frederik Karstrøm, direktør i KollegaKompagniet, og fortsætter: ”Så derfor anbefalede vi et mixet program”.

Den første opgave som deltagerne skulle stifte bekendtskab med, var en del af konceptet Kollegaernes Kamp. En opgave der bestod i at samarbejde om at bygge det højeste mulige tårn ved hjælp af de redskaber, der blev stillet til rådighed. En øvelse der sætter store krav til kommunikation, samarbejde og overblik. Når opgaven foregår til et udendørs firmaarrangement, stiller det også store krav til holdets samarbejde at kunne stå i mod naturens kræfter.

Efter de første opgaver hvor løsningerne var givet på forhånd, blev der åbnet op for kreativiteten, da programmet bød på opgaver i konkurrencen ”Stormester på græs”. Et koncept der er udviklet på baggrund af tv-programmet ’Stormester’, men som derudover er helt sit eget. Her er der hverken eksplosionsfare eller anden risiko for personskade. Opgaverne er harmløse, men sætter stadig store krav til deltagernes kreativitet og evne til at tænke ud af boksen for selv at finde på løsninger på opgaverne.

Saint Gobain Ecophon A/S logo

Case: Saint-Gobain Ecophon A/S

Deltagere: Medarbejdere og ledere.

Antal: 15 personer.

Varighed: 3 timer.

Eventtype: “Kollegaernes Kamp” kombineret med “Stormester på græs”.

Dato: D. 1. maj 2023.

På de tre timer nåede deltagerne i alt at give sig i kast med otte forskellige opgaver, der i varierende grad satte krav til deltagernes kreativitet, koordination og koldblodighed. Hvis navne som ’Quidditch’, ’Listefødder’ og ’Vandfald’ vækker nysgerrighed, er dig og dine kollegaer måske de næste, der skal give jer i kast med KollegaKompagniets strabadser i et udendørs firmaarrangement.

Konkurrenceelementet kan være sjovt for nogle, mens det for andre kan føles som et pres. Charlotte mener i dette tilfælde at det var en samlende faktor. Som hun siger: ”Meget professionelt og godt at point blev vægtet, så alle var med”.

I KollegaKompagniet gør vi en dyd ud af at skræddersy opgaverne, så alle kan være med, uanset hvordan man er skruet sammen fysisk og psykisk.

Det siges ofte, at tiden flyver af sted, når man har det sjovt, og det samme gjaldt for de ansatte hos Saint-Gobain Ecophon A/S. Charlotte beskrev deres udendørs firmaarrangement således: “De tre timer fløj afsted – variationen i opgaverne var fremragende,” og hun tilføjede: “Det var sjovt, der blev grinet, vi blev udfordret, og vi lærte mere om hinanden – præcis det, vi havde forventet!“. Til sidst runder hun sin feedback af med ordene: ”Jeg vil helt klart anbefale jer til andre”. Den anbefaling er hermed givet videre!

Teambuilding for krøllede hjerner

Hos KollagaKompagniet tilbyder vi teambuilding og udendørs firmaarrangementer med opgaver, som deltagerne skal løse i fællsskab.

Vi har opgaver både med og uden faste løsninger, så der er lagt op til nogle sjove timer, når holdene kan se hinandens kreative og forskelligartede løsninger.